Why shop with us? 0113 245 4399


1 review | 2 people love this record: be the 3rd! Ambient i Jakobstad? Javisst! Sällsynt i och för sig, men inte helt nytt. Under mitten av 1990-talet spreds en C-kassett vid namn Tellus, All About It, innehållande inspelningar gjorda av Anders Gustafsson. Metalbandet ...andOceans bifogade en bonus CD till sin andra utgivning The Sy ... »

  • CD £7.99
  • Sold out.
  • Shipping cost: n/a
  • NormanPoints: n/a
  • SR39
  • SR39 / CD on Somehow Recordings

Sold out. If you have recently ordered it and it is delayed, please check our order tracking tool for more information before trying to contact us.

There are some sold out formats for Augustus Bro - Number Stations - wanna see 'em?

SOLD OUT - Sorry

This one has sold out on all formats. Sorry! View them anyway?YOUR RECENTLY VIEWED ITEMS


REVIEWS

Number Stations by Augustus Bro
1 review. Add your own review.
2 people love this record. Be the 3rd!

10/10 Kristian Brunell Customer review, 6th June 2013

Ambient i Jakobstad? Javisst! Sällsynt i och för sig, men inte helt nytt. Under mitten av 1990-talet spreds en C-kassett vid namn Tellus, All About It, innehållande inspelningar gjorda av Anders Gustafsson. Metalbandet ...andOceans bifogade en bonus CD till sin andra utgivning The Symmetry of I - The Circle of O. Även den fylld med musik i ambientstil. Här är det verkligen marginalmusik vi talar om. Augustus Bros musik kommer aldrig att spelas i radio (Avaruusromua undantaget). Försäljningslistorna kommer aldrig att besökas av 'Number Stations'. Traditionella arrangemang och instrumentering är att glömma. Istället levererar Augustus Bro nyckeln till ditt undermedvetna. Detta görs klart redan i inledningen av den 9 låtar eller 63min 31 sek långa 'Number Stations'. Med minsta tänkbara medel färgläggs en monokromatisk värld, så som den jämförelsevis uppenbarade sig innan ljudlandskapet smyger ut i rummet. Mina väggarna målas i långa svepande penseldrag. Förgrunden fylls ut med kortare intensiva. Låttitlarna på omslagets baksida, de som bokstavligen beskriver musiken på skivan, behövs egentligen inte. Så självklara ter de sig. På min vägg utspelar sig långsamma bildspel där hösthimlen brer ut sig över en flicka som i nästa stund står på samling smältande snö. Efter en kontemplativ promenad på Knorrpromenade genom Friedrichshein i Berlin lämnar jag jordbundenheten med en tur genom atmosfären. Efter det är det liksom en aning knepigt att "landa". I övervägande positiv bemärkelse. Huruvida 'Number Stations' är tänkt som ett konceptalbum eller inte är mer än jag vet, men en tydlig röd tråd finns. Även om musiken aldrig kan beskrivas som fartfylld, befinner vi oss i en ständig rörelse. Som ett musikaliskt kalejdoskop, där avslutande 'Templar' levererar ett enträget mantra som släpper in oss i de djupaste skikten av vårt undermedvetna. Augustus Bro 'Number Stations' släpptes i maj på det brittiska skivbolaget Somehow Recordings. Mastringen sköttes av Hidekazu Imashige och omslaget som fullbordar helheten är designat av Daniel Bro. Augustus Bros musik finns även till lyssning på Soundcloud, där alla låtar och då speciellt Buildings Stays Offshore (som inte finns på CDn) är värda fler än en lyssning. Efter det klickar man in på Norman Records och beställer ett exemplar! http://jeppismusa.blogspot.fi/2012/06/augustus-bro-number-stations.html


PRESS RELEASE

What the artist or label has to say for themselves. Read more.


EMAIL ALERTS

Get alerted to new stock from this artist / label.

Your email address will not be abused or shared.